Site announcements

Picture of Admin User
Aplilimet per programin 2020
by Admin User - Friday, 22 November 2019, 11:51 AM
 

Përshëndetje,

Kemi kënaqësinë t’ju informojmë se sapo ka filluar procesi i marrjes së aplikimeve për Programet e Bashkëpunimit të Rrjetit Evropian për Trajnimin Gjyqësor (EJTN) për vitin 2020.

Si dhe në vitin 2019, janë 3 lloje drejtimesh për vendet e Ballkanit Perëndimor për aktivitet...

Read the rest of this topic
(295 words)
 
Picture of Admin User
Anketim
by Admin User - Wednesday, 13 March 2019, 10:42 AM
 
Përshëndetje të nderuar Gjyqtarë dhe Prokurorë! Në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit të nënshkruar ndërmjet Shkollës dhe Akademisë së Sigurisë, Shkolla e Magjistraturës ju fton të plotësoni një anketim që Qëndra Kërkimore Shkencore në Akademinë e Sigurisë po përgatit për një studim të ...Read the rest of this topic
(110 words)
 
Picture of Admin User
Njoftim Shpjegues
by Admin User - Monday, 26 November 2018, 3:04 PM
 

Pershendetje,

Ne vijim te emailit te marre nga “Platforma Moodle” sot ne oren 13:07 me titull: Regjistrimet për tre webinare të mundësuara nga Rrjeti Evropian i Trajnimeve Gjyqesore (EJTN), deshirojme te bejme nje shpjegim ne lidhje me formen dhe natyren e aktivitetit.

Një webinar është...

Read the rest of this topic
(180 words)
 

Available courses

kur çështja përmban disa kërkime dhe secila prej tyre përbën lëndë për gjykata të ndryshme; kur çështja përmban një kërkim, natyra e të cilit mund të interpretohet si lëndë e gjykatës administrative, por edhe si lëndë e gjykatës civile. Qëndrimet dinamike të Gjykatës së Lartë në raport me kompetencën lëndore të gjykatave administrative.

 1. Ekspertë/Lehtësues : Ardian Dvorani; Arbena Ahmeti / Gentjan Medja.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 30-31 Mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues : Ened Nakuçi; Mirela Cano / Armanda Xhaferri.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27 Mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Lis-pendens-a në lidhje me kompetencën. Juridiksioni ndërkombëtar i gjykatave shqiptare në çështjet me elementë të huaj (Juridiksioni i përgjithshëm, i posaçëm, ekskluziv).

 1. Ekspertë/Lehtësues : Dashamir Kore; Flutura Kola (Tafaj) / Ina Hoxhaj.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 - 19 Mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues:Arben Rakipi; Altin Binaj/ Andi Pogaçe.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17  Mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues:Vangjel Kosta; Vojsava Osmanaj / Niko Rapi.
 2. Data dheVendi i aktivitetit: 9 – 10 Mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues:Edlira Petri; Asim Vokshi / Engert Pëllumbi.
 2. Data dheVendi i aktivitetit: 2 – 3 Mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Berberi, Amarildo Laçi, / Olta Aliaj.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit:   12-13 Mars  2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës 1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi ,Kostaq Beluri, Klodian Braho, Arben Kraja , Altin Dumani/ Enkeleda Millonai , Kreshnik Ajazi, Eriselda Bala.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit:  27 mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta, Regleta Panajoti ,Qemal Zaimi ,Marsida Xhaferllari, Ornela Naqellari.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24-25 mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës
 1. Ekspertë/Lehtësues:  Mariana Semini, Altin Shkurti, Margarita Buhali/ Engjëllushe Tahiri.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit:   4-5 mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3.  Orari i fillimit: 09:00
 4.   Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 1. Ekspertë/Lehtësues: Henrik Ligori, Edvin Kondili, Zeta Terpollari, Elena Pelushi, Luveda Dardha.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit:  17 mars 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës 1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi, Olsian Çela, Sokol Binaj, Olsian Dado, Albert Meça, Enkeleda Millonai, /Erjon Bani, Ornela Naqellari.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit:  2-3 mars  2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. 4.Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës1.Ekspertë/Lehtësues: Sokol Sadushi, Altina Nasufi/ Bezart Kaçkini.

2.Data dhe Vendi i aktivitetit:  26-27 shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.

3.Orari i fillimit: 09:00

4.Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues:Sokol Binaj, Klodian Kurushi, Klodian Skënderaj, Ilirjana Olldashi, Anton Martini/ Julian Zonja, Andi Pogace, Irida Kacerja.

2. Data dhe Vendi i aktivitetit:  19-20 shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.

3. Orari i fillimit: 09:00

4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.

 1. Ekspertë/Lehtësues : Arben Rakipi; Bujar Sheshi / Daniela Sulaj.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 28 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

1.Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore, Altin Shkurti, Flojera Davidhi.

2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10 shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.

3. Orari i fillimit: 09:00

4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues : Henrik Ligori; Enkeleda Millonai / Andi Pogaçe.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 – 25 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


1. Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Vjosa Zaimi.

2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5-6 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.

3. Orari i fillimit: 09:00

4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues : Sandër Simoni; Nertina Kosova / Doloreza Musabelliu.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Hetimi i fakteve dhe natyra e provave në kontekstin ligjor; Parimet e të provuarit dhe teoria Wigmore; Metodat e analizës dhe logjika; Probabiliteti, pesha dhe forca e provës.

 1. Ekspertë/Lehtësues : Sokol Berberi; Vangjel Kosta / Engert Pëllumbi.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 – 18 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues : Ervin Pollozhani; Artur Sulçe / Besnik Maho.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 7 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Dilema në përcaktimin e kompetencës lëndore (juridiksioni origjinal) për gjykatën administrative apo Gjykatën Kushtetuese në lidhje me: natyrën e organit publik (aktet administrative të nxjerra nga organet kushtetuese, Kuvendi, Presidenti i Republikës etj.), aktet administrative individuale nga aktet nënligjore normative

 1. Ekspertë/Lehtësues : Sokol Sadushi; Arta Vorpsi / Afërdita Maho.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 – 3 Shkurt 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi, Sonjela Voskopi, Olger Eminaj.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 19 dhjetor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 1. Ekspertë/Lehtësues: Tereza Merkaj (Lani ) Valbona Vata
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 dhjetor 2019, Shkoder Hotel Rozafa.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Charles A.Ericksen, Mariana Semini.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-12 dhjetor 2019, Hotel Hilton Garden Inn Tirane.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: USAID (JFA)/ Shkolla e Magjistratures

Masat e përkohshme procedurale në procesin civil; masat e sigurimit të padisë; ekzekutimi i përkohshëm i vendimit; pezullimi i vendimit. Përdorimi i institutit të sigurimit të padisë dhe problematikat që hasen në procesin civil. Modeli krahasues me Rregullore të EU-së mbi aplikimin e rregullave në gjykimet, vendimet (përpara dhe përgjatë gjykimit) mbi sigurimin e padisë në procesin civil europian.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta; Lulzim Alushaj / Florjan Kalaja.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 – 30 Janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Si konkurrojnë dispozitat e Kodit të Procedurës Civile me dispozitat e ligjit nr. 49/2012 (i ndryshuar) lidhur me çështjen e ekzekutimit të vendimeve gjyqësore që jepen nga gjykatat administrative; Rastet e pavlefshmërisë së titullit ekzekutiv kur ato janë akte administrative dhe afati i ngritjes së padisë së parashikuar nga neni 609 i Kodit të Procedurës Civile. A duhet që kjo padi t’i nënshtrohet afatit 30 ditor të parashikuar nga dispozita e sipërpërmendur. Shuarja e dënimit administrativ për shkak të parashkrimit të ekzekutimit të këtij dënimi administrativ në kuptim të nenit 46 të ligjit nr. 10279/2010, i ndryshuar "Për kundravajtjen administrative". A i nënshtrohet ndërprerjes së parashkrimit afati dyvjeçar i parashkrimit, i parashikuar nga dispozita? Kundërshtimi i veprimeve përmbarimore sipas nenit 610 të Kodit të Procedurës Civile dhe forma procedurale e mjetit juridik që parashikon kjo dizpozitë procedurale. Roli i gjykatës në lëshimin e urdhrave të ekzekutimit për titujt ekzekutivë që burojnë nga aktet administrative. E drejta e ankimit për vendimet e gjykatave administrative, e parë në vështrim të krahasuar mes nenit 45 të ligjit nr. 49/2012 (i ndryshuar) dhe neneve të Kodit të Procedurës Civile

 1. Ekspertë/Lehtësues: Valbona Vata; Bezart Kaçkini / Sokol Ibi.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27 – 28 Janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Fitimi i pronësisë me parashkrim fitues, me ose pa titull. Probleme të praktikës gjyqësore lidhur me fitimin e pronësisë mbi pasuritë e paluajtshme shtetërore nga subjektet private në kushtet e parashkrimit fitues me ose pa titull. Mënyrat e fitimit të pronësisë mbi trojet e poseduara nga subjekti privat si pjesë e ndërtimeve të realizuara para dhe pas vitit 1991; Kuptimi i mirëbesimit në çastin e hyrjes në posedim. Posedimi i sendit përmes veprës penale të pushtimit të tokës dhe kalimi i afatit ligjor të parashkrimit; Legjitimimi aktiv dhe pasiv. Përfaqësimi dhe pronari shtet, pronari i pavërtetuar dhe kuptimi “pronar i mëparshëm” sipas legjislacionit. Përfaqësimi i pronarit të mëparshëm nga Këshilli i Ministrave apo Njësia e Qeverisjes Vendore që i ka kaluar toka në pronësi, sipas ligjit “Për pronat e paluajtshme të shtetit”. Afati i parashkrimit në momentin e regjistrimit fillestar me pronarin shtet.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Alma Hicka; Artan Hajdari / Flojera Davidhi.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27 – 28 Janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Ndryshimet ligjore në vitin 2017 në KPC dhe problemet e praktikës gjyqësore. Pushimi i gjykimit të padisë civile, mundësitë e gjykimit në mungesë të palës paditëse. Rëndësia e mendimit të palës së paditur për ketë moment procedural. Heqja dorë nga gjykimi dhe pushimi i gjykimit të padisë Gjykimi në mungesë në procesin civil, përgjatë fazave dhe shkallëve të gjykimit. E drejta e ankimit e ndërgjyqësve në mungesë në procesin civil.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore; Vangjel Kosta / Ina Hoxhaj.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 – 23 Janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi, Sokol Binaj, Erion Bani.
 2. Data dhe vendi i aktivitetit:  14 janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4.  Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Sotir Kllapi, Ened Nakuçi, Elena Pelushi.
 2. Data dhe vendi i aktivitetit: 17 janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3.  Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Perikli Zaharia, Bujar Sheshi, Ilir Toska, Bledar Bejko.
 2. Data dhe vendi i aktivitetit:  16-17 janar  2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Alma Hicka, Artan Hajdari, Arbena Ahmetaj.
 2. Data dhe vendi i aktivitetit: 15-16 janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3.  Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Artur Metani, Abaz Deda.
 2. Data dhe vendi i aktivitetit:   13-14 janar 2020, Shkolla e Magjistraturës.
 3.  Orari i fillimit: 09:00
 4.  Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.

 • Ekspertë/ Sokol Berberi, Marjana Semini, Arta Mandro
 • Data dheVendi i aktivitetit: 26 nëntor 2019 , Shkolla e Magjistraturës
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues : Anila Sulstarova, Anita Pilika, Eugjen Sotiri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11-14 Nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 • Ekspertë/Lehtësues: Olsian Çela, Klodian Kurushi
 • Data dheVendi i aktivitetit: 18-19 nëntor 2019 , Shkodër
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare:EURALIUS/ PAMECA/ Shkolla e Magjistraturës

 • Ekspertë/Lehtësues: Tereza Merkaj (Lani), Elina Kombi
 • Data dheVendi i aktivitetit: 19-20 nëntor 2019 , Shkodër
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: SIDA/ Shkolla e Magjistraturës


 • Ekspertë/ Sokol BerberiMarjana Semini, Arta Mandro
 • Data dheVendi i aktivitetit: 11 nëntor 2019 , Shkolla e Magjistraturës
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës
 • Ekspertë/Lehtësues: Tereza Merkaj (Lani), Elina Kombi
 • Data dheVendi i aktivitetit: 7-8 nëntor 2019 , Vlorë
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: SIDA/ Shkolla e Magjistraturës

 • Ekspertë/Lehtësues: Tereza Merkaj (Lani), Elina Kombi
 • Data dheVendi i aktivitetit: 4-5 nëntor 2019, Pogradec
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: SIDA/ Shkolla e Magjistraturës


 • Ekspertë/Lehtësues: Ekspertë EURALIUS /Stafi pedagogjik SHM
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 19-22 shtator  2019, Hotel Voloreka, Pogradec
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: EURALIUS/Shkolla e Magjistraturës


  1. Ekspertë/Arta Mandro,Mariana Semini,Aurela Anastasi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 31 tetor -1 nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/UNDP

  1. Ekspertë/Lehtësues: Prof. Dr.Patrick Sensburg
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 shtator 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/Ministria e Drejtësisë.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Elda Vrioni, Lindita Sinanaj/Elvana Çiçolli.
  2. Data dheVendi i aktivitetit: 5-6 dhjetor  2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 • Ekspertë/Lehtësues: Artan Hajdari, Teuta Hoxha, Alma Kodraliu.
 • Data dheVendi i aktivitetit:  19-20 dhjetor  2019, Shkolla e Magjistratures
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 • Ndikimi i procesit të përafrimit me Bashkimin Europian në pushtetin gjyqësor. Detyrat që i lindin gjyqësorit shqiptar nga procesi i integrimit. Njohja me legjislacionin e Bashkimit Europian. Interpretimi i legjislacionit shqiptar në frymën e acquis communautaire. Interpretimi pro europian i normave të brendshme. Detyrimi që i buron gjyqtarit shqiptar nga marrëveshja e Stabilizim Asociimit. Impakti i procesit të integrimit europian dhe Marrëveshja për Tregti të Lirë Shqipëri-BE.

 • Ekspertë/Lehtësues:Iva Zajmi, Aida Bushati (Gugu), Engert Pëllumbi.
 • Data dheVendi i aktivitetit:  18-19 dhjetor  2019, Shkolla e Magjistraturës
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 • Kontrolli incidental si mjet i komunikimit ndërmjet gjykatës së zakonshme dhe Gjykatës Kushtetuese. Përqasja e tij me kërkesën paragjykimore përpara Gjykatës së Drejtësisë së Bashkimit Europian dhe Protokollin XVI të Konventës Europiane të të Drejtave të Njeriut.


 • Ekspertë/Lehtësues: Sokol BerberiArta Vorpsi, Noela Ruço.
 • Data dheVendi i aktivitetit:  16 -17 dhjetor  2019, Shkolla e Magjistraturës.
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 • Ekspertë/Lehtësues: Gent Ibrahimi, Kostaq Beluri, Doloreza Musabelliu.
 • Data dheVendi i aktivitetit:  16 dhjetor  2019, Shkolla e Magjistraturës.
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 • Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro,Mariana Semini, Aurela Anastasi.
 • Data dheVendi i aktivitetit: 12-13 dhjetor 2019, Tiranë.
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/UNDP
 • Mjeti i ankimit efektiv në kuadër të ndryshimeve të fundit të legjislacionit shqiptar kushtetues, administrativ dhe civil. Standardet e GJEDNJ-së në lidhje me ankimin efektiv. E drejta për mjet efektiv në kuadër të nenit 13 të KEDNJ-së. Praktika shqiptare.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Anila Karanxha,Elsa Dobjani, Erinda Meli.
  2. Data dheVendi i aktivitetit: 12-13 dhjetor  2019, Shkolla e Magjistratures
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistratures

 • Ekspert EURALIUS: Dr Ronald Rohrer
 • Ekspert Shkolla e Magjistraturës: Vangjel Kosta, Dashamir Kore, Asim Vokshi.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit:  10-11 dhjetor 2019, Tiranë.
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/EURALIUS.
 • .

 • Ekspert /Lehtesues  Idlir Peçi, Spiro Spiro, Ornela Rrumbullaku. 
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 6 dhjetor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.
 • .

  Pozicioni i gjyqtarit administrativ kundrejt konstatimit të pavlefshmërisë absolute të aktit administrativ, shmangies së aktit nënligjor normativ në raport me ligjin, si dhe të zbatimit të ligjit në raport me vetë ligjin, marrëveshjen ndërkombëtare dhe me Kushtetutën. Jurisprudenca gjyqësore shqiptare në raport me evoluimin e jurisprudencës së GJEDNJ-së dhe të GJED-së.


 • Ekspertë/Lehtësues : Sokol Sadushi,Altina Nasufi, Aulona Hazbiu.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-11 dhjetor 2019,Shkolla e Magjistraturës .
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 • Ekspertë/Lehtësues : Reida Kashta, Naim Isufi, Erajd Dobjani.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 5-6 dhjetor 2019,Shkolla e Magjistraturës .
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 • Padia mohuese. Paditë preventive të mbrojtjes së pronësisë.Padia e rivendikimit (kuptimi, përmbajtja, objekti. Legjitimimi dhe kërkimi në padinë e rivendikimit. Përgjegjësia e poseduesit të paditur në padinë e rivendikimit për të ardhurat dhe për sendin. E drejta e poseduesit të paditur në padinë e rivendikimit për shpenzimet e bëra për sendin). Padia mohuese (kuptimi, përmbajtja, objekti. Legjitimimi dhe kërkimi në padinë mohuese).Mbrojtja preventive e pronësisë (kallëzimi i një punimi të ri dhe i një dëmi të mundshëm)


  1. Ekspertë/Lehtësues : Altin Shkurti, Sokol Ibi, Olkeda Lice.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 4-5 dhjetor 2019,Shkolla e Magjistraturës .
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Tereza Merkaj (Lani), Elina Kombi/ Nurjeta Tafa, Eriselda Bala, Paulin Çera
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 dhjetor 2019, Tiranë.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Sweden International Developement Agency/ Shkolla e Magjistraturës


  1. Ekspertë/Lehtësues : Ilir Panda, Ardit Mustafaj, Manjola Xhaxho.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2-3 dhjetor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Tema e aktivitetit: Interpretimi i kontratës. Rregullat e përgjithshme të interpretimit. Rreziku kontraktor dhe teknikat e interpretimit. Natyra e aktit dhe teknikat e interpretimit.
  2. Ekspertë/Lehtësues: Mariana Semini, Altin Shkurti,/Engjëllushe Tahiri, Borana Mustafaraj.
  3. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  4. Orari i fillimit: 09:00
  5. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


  1. Ekspertë:EURALIUS /PAMECA: Alessandro Pazzaglia; Giovanni Conzo, Francesca Rodella,                                                   Shkolla e Magjistraturës:  Olsian Çela, Klodian Kurushi.                                                                                                                                                                                     
  2. Data dhe vëndi i aktivitetit: 14-15 Tetor  2019, Vlorë.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/EURALIUS/PAMECA

  1. Ekspertë/Lehtësues : Mirela Bogdani; Kreshnik Ajazi / Diamela Goxha.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27 Nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Ligji “Për të drejtën e informimit” dhe analiza krahasimore e të drejtës së informimit me mbrojtjen e të dhënave personale, cila prej këtyre të drejtave prevalon? Mbrojtja e të dhënave personale në marrëdhënien me Eurojust. Marrëveshja e Bashkëpunimit midis RSH-së dhe Eurojust. Detyrimet e organit të Prokurorisë në RSH dhe institucioneve të tjera në kuadër të Marrëveshjes me Eurojust mbi mbrojtjen e të dhënave personale. Roli i zyrës së Komisionerit në kuadër të implementimit të Marrëveshjes dhe procedurat që duhet të zbatohen nga prokuroria gjatë shkëmbimit të informacionit me shtetet e tjera.

  1. Ekspertë/Lehtësues : Besnik Dervishi; Adea Pirdeni / Irma Cami.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26 Nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues dita I: Naureda Llagami; Anila Karanxha / Ersida Sefa. Ekspertë/Lehtësues dita II: Naureda Llagami; Elsa Dobjani / Ersida Sefa
  1. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 Nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  2. Orari i fillimit: 09:00
  3. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Tema e aktivitetit: “Roli i gjykatës së falimentit në zgjidhjen e konflikteve mes përmbaruesit dhe administratorit të falimentit. Konflikti i kompetencave midis përmbaruesit gjyqësor dhe administratorit te falimentit”.
  2. Ekspertë/Lehtësues: Ardjana Shehi (Kalo); Teuta Hoxha / Ejona Lazellari.
  3. Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  4. Orari i fillimit: 09:00
  5. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Tema e aktivitetit: Juridiksioni i GJEDNJ-së. Praktika gjyqësore; Procesi paraprak i GJEDNJ-së; dorëzimi i aplikimeve në gjykatë; procedura gjyqësore; zbatimi i vendimeve të GJEDNJ-së; Simulim i një gjyqi në GJEDNJ; Jurisprudenca e GJEDNJ-së si burim i të drejtës. Zbatimi i drejtpërdrejtë i KEDNJ-së.
  2. Ekspertë/Lehtësues: Mirela Bogdani, Arta Vorpsi/ Eva Dyrmishi
  3. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21  nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  4. Orari i fillimit: 09:00
  5.  Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Tema e aktivitetit: Kundërvajtjet administrative: Standardet kushtetuese e ligjore në gjykimin e kundërvajtjeve administrative; Procedura e konstatimit dhe e shqyrtimit të tyre, vendimet për kundërvajtjet administrative, ankimi kundër këtyre vendimeve dhe ekzekutimi i tyre; Dallimi nga kundërvajtja penale.
  2.  Ekspertë/Lehtësues:  Eralda Met’hasani; Ervin Mete/ Gentjan Medja.

  1. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11-12 nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  2.  Orari i fillimit: 09:00
  3.  Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Probleme të ekspertimeve autoteknike, mjekoligjore në rastin e pakujdesisë së mjekut dhe ekspertimet në rastine aksidenteve në miniera.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Spiro Spiro / Luveda Dardha.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 Nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Spiro Spiro; Sokol Binaj/ Luveda Dardha
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 4-5 nëntor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4.  Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë / Lehtësues: Arta Mandro, Oksama Sudoma, Iris Luarasi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 19-20 shtator 2018, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:30
  4. Mbështetja financiare: USAID/Shkolla e Magjistraturës.


  1. Ekspertë/Lehtësues: Wolfgang Bartsch, Idlir Peçi, Manjola Bejleri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8-9 nentor 2019,Tirana International Hotel.
  3. Orari i fillimit: 09:30
  4. Mbështetja financiare: IRZ/Shkolla e Magjistraturës.

  Dhuna në Familje: Konteksti ndërkombëtar, ligji dhe praktika shqiptare

  Teoria e gjinisë në sallën e gjyqit: Vendimmarrja e bazuar në prova për cështjet e dhunës seksuale dhe të ngacmimit seksual

  1. Ekspertë / Lehtësues: Arta Mandro, Oksama Sudoma, Iris Luarasi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 Tetor 2018, Tiranë, Hotel Hilton
  3. Ora e fillimit të aktivitetit: 9:00
  4. Mbështetja financiare: USAID/Shkolla e Magjistraturës.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Klaus Hage, Prof. Asoc.Dr. Sokol Sadushi, Lindita Sinanaj, Florian Kalaja.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 shtator  2019
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës / IRZ • Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Oksama Sudoma, Iris Luarasi.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 Shtator 2019
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/USAID (Projekti Drejtësi për të gjithë)  1. Ekspertë/Lehtësues: Idlir Peçi, Inge Meyer, Marcel Snijders, Anne Tahapary/ Moderator: Sokol Sadushi
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 16-17 shtator 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/Euralius

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Mëngjezi; Irida Kacerja
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 Korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


  1. Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Mariana Semini, Erion Fejzulla.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 Qershor 2019, Hotel Mondial Tiranë.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. -Mbështetja financiare: USAID(JFA)/ Shkolla e Magjistraturës.  Njoftimi i procedimit në dhomë këshillimi i palëve që kanë interes. Revokimi dhe ndryshimi i vendimeve të marra në dhomë këshillimi. Palët e legjitimuara për të kërkuar ndryshimin ose revokimin e vendimeve të marra në dhomë këshillimi. Të drejtat e fituara nga të tretë për shkak të vendimeve të marra në dhomë këshillimi.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Altin Shkurti, Vangjel Kosta/ Engert Pëllumbi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8 – 9 Korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 • Ekspertë/Lehtësues: Ornela Naqellari, Olta Lolo, Fatri Islamaj, Aida Bushati.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 19-21 Qershor 2019, Hotel Mondial Tiranë.
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/USAID


  1. Ekspertë/Lehtësues: Sandër Simoni, Ela Qokaj, Xhevdet Haxhiu.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 12-14 Qershor 2019, Hotel Mondial Tiranë.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/USAID

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta, Naureda Llagami, Valbona Pajo Bala
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6 qershor 2019, Hotel Mondial Tirane
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/USAID  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta, Naureda Llagami, Valbona Pajo (Bala)
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 7 Qershor 2019 /Hotel Mondial Tiranë
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/USAID

  Rezultatet e përgjimit dhe vlera provuese. Praktika gjyqësore dhe standardet ndërkombëtare.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sotir Kllapi
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8-9 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Mëngjezi; Irida Kacerja
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Altin Shkurti, Ervin Pollozhani
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Probleme të praktikës gjyqësore lidhur me fitimin e pronësisë mbi pasuritë e paluajtshme shtetërore nga subjektet private në kushtet e parashkrimit fitues me ose pa titull. Mënyrat e fitimit të pronësisë mbi trojet e poseduara nga subjekti privat si pjesë e ndërtimeve të realizuara para dhe pas vitit 1991; Kuptimi i mirëbesimit në çastin e hyrjes në posedim. Posedimi i sendit përmes veprës penale të pushtimit të tokës dhe kalimi i afatit ligjor të parashkrimit; Legjitimimi aktiv dhe pasiv. Përfaqësimi dhe pronari shtet, pronari i pavërtetuar dhe kuptimi “pronar i mëparshëm” sipas legjislacionit. Përfaqësimi i pronarit të mëparshëm nga Këshilli i Ministrave apo Njësia e Qeverisjes Vendore që i ka kaluar toka në pronësi, sipas ligjit "Për pronat e paluajtshme të shtetit"; Afati i parashkrimit në momentin e regjistrimit fillestar me pronarin shtet.

  1. Ekspertë / Lehtësues / Moderator: Alma Hicka; Altin Shkurti / Lutfije Celami / Artan Hajdari.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Raporti i aktit të pavlefshëm me përdorshmërinë e provës së marrë nëpërmjet tij. Këndvështrim krahasues me doktrinën dhe jurisprudencën e huaj.

  1. Ekspertë / Lehtësues: Albana Boksi; Idlir Peçi / Florjan Kalaja.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Ndryshimet e bëra me ligjin nr. 35/2017 dhe nevoja për kuptimin e drejtë të tyre. Veçoritë e rastit të dytë të gjykimit të drejtpërdrejtë: praktika gjyqësore. Urdhri penal i dënimit dhe gjykimi me marrëveshje -  risi të KPP-së; Marrëveshja për pranimin e fajësisë, përmbajtja dhe rastet e refuzimit të marrëveshjes.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Artan Hoxha; Klodian Kurushi / Joana Qeleshi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Roli i gjyqtarit të hetimeve paraprake dhe i seancës paraprake dhe problemet e praktikës gjyqësore.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Albert Meça; Ilirjana Olldashi / Ndini Tavani.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Probleme të kontrollit gjyqësor gjatë fazës së hetimeve paraprake. Rëndësia e aktit të njoftimit për përfundimin e hetimeve paraprake dhe roli i mbrojtësit në këtë fazë të procesit. 

  1. Ekspertë/Lehtësues: Kostaq Beluri / Sonjela Voskopi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 korrik 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Data 31 Maj 2019

  Vendi i Aktivitetit: Tirana International Hotel

  Ekspertë: Xhezair Zaganjori, Sokol Sadushi.  Data 28 .05.2019

  Ekspertë: Marjana Semini, Sokol Berberi, Idlir Peci

  1. Ekspertë/Lehtësues: Ardian Dvorani / Engert Pëllumbi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 28 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta / Dritan Banushi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 28 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Veçoritë e seancës paraprake dhe të drejtat e palëve. Vendimi për plotësimin e hetimeve. Ndryshimi i akuzës në seancën paraprake. Paraqitja e kërkesës për gjykim të shkurtuar në seancën paraprake dhe roli që ka gjyqtari i seancës paraprake në shqyrtimin e saj. Llojet e vendimeve që merr gjyqtari në përfundim të seancës paraprake. Elementet e vendimit të seancës paraprake dhe fashikulli i gjykimit.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Binaj; Ols Dado / Ornela Naqellari.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Trajtesa teorike dhe praktika gjyqësore lidhur me caktimin e dënimit penal nga gjykata; Caktimi i dënimit për veprën penale të mbetur në tentativë, për personat e dehur dhe ata me probleme të shëndetit mendor; personat me probleme të shëndetit mendor: mirëqenia mendore: kuptimi; promovimi i mirëqenies mendore; stresi dhe menaxhimi i tij; Caktimi i dënimit në rastin e njohjes së një vendimi të një gjykate të huaj.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Skwnder Kaçupi; Aleks Nikolli / Eugjen Sotiri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Lulzim Lelçaj; Anita Pilika / Gentian Habazaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24-25 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Revokimi dhe ndryshimi i vendimeve të marra në dhomë këshillimi. Palët e legjitimuara për të kërkuar ndryshimin ose revokimin e vendimeve të marra në dhomë këshillimi. Të drejtat e fituara nga të tretë për shkak të vendimeve të marra në dhomë këshillimi etj.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta; Altin Shkurti / Ornela Naqellari.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24-25 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Praktika gjyqësore dhe problematikat e hasura gjatë zbatimit të këtij procesi. Zbatimi i vendimit të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut kundër Shqipërisë si shkak për rigjykimin e çështjes dhe rishikimin e vendimit penal të formës së prerë. Vështrim krahasimor i institutit të rishikimit të vendimit penal të formës së prerë.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sandwr Simoni / Sotir Kllapi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24-25 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Marjeta Zaimi; Klodian Skënderaj / Ornela Rrumbullaku.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Mëngjezi / Irida Kacerja.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Ekstradimi; Arresti i përkohshëm; Njohja e vendimit penal të huaj për të gjykuarin në mungesë "in absentia" nga autoriteti gjyqësor i huaj. 

  1. Ekspertë/Lehtësues: Idlir Peçi / Kreshnik Ajazi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 19-20 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Vlera provuese e dëshmisë së tij në procesin penal. Rëndësia dhe roli i dëshmitarit me identitet të fshehur në procedimin penal. Bashkëpunimi me drejtësinë dhe vlera provuese e deklarimeve të bashkëpunëtorit të drejtësisë. Mbrojtja e dëshmitarit dhe bashkëpunëtorit të drejtësisë. Faza paraprake e marrëveshjes dhe negocimi për arritjen e marrëveshjes. Kushtet dhe zbatimi i marrëveshjes për mbrojtje. Bashkëpunimi me institucionet e tjera për zbatimin e marrëveshjes. Vlera e deklarimeve të bashkëpunëtorit të drejtësisë sipas praktikës gjyqësore në Shqipëri dhe praktikës së Gjykatës së Strasburgut. Ndryshimet e reja të sjella për bashkëpunëtorin e drejtësisë, të bëra në Kodin e Procedurës Penale. Çmuarja e deklarimeve të bashkëpunëtorit të drejtësisë, si dhe problemet e dala në praktikë për këtë lloj prove.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Henrik Ligori; Bilbil Mete / Julian Zonja.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-11 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Arresti i përkohshëm; Njohja e vendimit penal të huaj për të gjykuarin në mungesë "in absentia" nga autoriteti gjyqësor i huaj.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Artan Hoxha; Ardian Visha / Nurjeta Tafa.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-11 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Praktika gjyqësore dhe problematikat e hasura gjatë zbatimit të këtij procesi. Zbatimi i vendimit të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut kundër Shqipërisë si shkak për rigjykimin e çështjes dhe rishikimin e vendimit penal të formës së prerë. Vështrim krahasimor i institutit të rishikimit të vendimit penal të formës së prerë.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Spiro Spiro; Albana Boksi / Enkeleda Xhengo.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6-7 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Veçoritë e gjykimit të shkurtuar dhe problemet e praktikës gjyqësore. Ndryshimet e bëra me ligjin nr. 35/2017 dhe nevoja për kuptimin e drejtë të tyre. Veçoritë e rastit të dytë të gjykimit të drejtpërdrejtë: praktika gjyqësore. Urdhri penal i dënimit dhe gjykimi me marrëveshje - risi të KPP-së; Marrëveshja për pranimin e fajësisë, përmbajtja dhe rastet e refuzimit të marrëveshjes.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Henrik Ligori; Tereza Lani (Merkaj) / Luveda Dardha.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 19-20 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Krahasimi i likuidimit të regjimit pasuror të bashkësisë ligjore me gjykimin e posaçëm civil për pjesëtimin e pasurisë në bashkëpronësi (të përbashkëtat dhe dallimet). Kodi i Familjes dhe marrëdhëniet me ligjin nr. 7501, “Për tokën” në  çështje të regjimit pasuror martesor të bashkësisë ligjore. Padia për pjesëtimin e pasurisë. Faza e parë dhe e dytë e pjesëtimit të pasurisë; Natyra e fazës së parë për lejimin e pjesëtimit sipas Vendimit Unifikues të Kolegjeve të Bashkuara të Gjykatës së Lartë përkatëse.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Marjana Dedi; Valbona Vata / Vjosa Zaimi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17-18 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Zbatimi i më shumë se një mase sigurimi personal dhe i dënimeve alternative me qëllim uljen e rasteve të zbatimit të masës së sigurisë “arrest me burg” dhe dënimit me burgim. Seanca e vlerësimit dhe e marrjes në pyetje të të arrestuarit. Zëvendësimi i masave të sigurimit: mendimi i prokurorit dhe vendimmarrja e gjykatës.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Klodian Kurushi / Sokol Ngresi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17-18 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta / Erinda Meli.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vilma Sharofi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Të drejtat e migrantëve dhe azilkërkuesve.  Standardet e mbrojtjes së parashikuar në konventat e ratifikuara nga Shqipëria në fushën e migracionit dhe azilit, dhe Direktivave të BE-së në këtë fushë. Probleme të praktikës gjyqësore shqiptare. Vështrim krahasimor me praktikat më të mira të tribunaleve ndërkombëtare respektove.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Idlir Peçi; Elizabeta Imeraj / Manjola Bejleri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 12-13 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Elona Stavri / Blerina Muço.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6-7 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Data:25-26 Prill 2019

  Ekspertë/Lehtësues: Ilirjan Mandro, Artan Gjermeni, Kastriot Gjoka/Alma Kola Felaj.

  Vëndi i aktivitetit: Tiranë Shkolla e Magjistraturës.

  Jurisprudenca e Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut me fokus kryesor praninë e të pandehurit në gjykim; Probleme të praktikës gjyqësore shqiptare pas ndryshimeve në Kodin e Procedurës Penale me ligjin nr. 35/2017.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sandwr Simoni; Idlir Peçi / Marsela Dervishi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Seanca paraprake, si një nga risitë e sjella në Kodit e Procedurës Penale, me ligjin nr. 35/2017, në Kodin e Procedurës Penale. Veçoritë e seancës paraprake dhe të drejtat e palëve. Vendimi për plotësimin e hetimeve. Ndryshimi i akuzës në seancën paraprake. Paraqitja e kërkesës për gjykim të shkurtuar në seancën paraprake dhe roli që ka gjyqtari i seancës paraprake në shqyrtimin e saj. Llojet e vendimeve që merr gjyqtari në përfundim të seancës paraprake. Elementet e vendimit të seancës paraprake dhe fashikulli i gjykimit.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Olsian Çela; Arben Rakipi / Erjon Bani.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Data 23-24 Prill 2019

  Saida Dollani, Ardit Mustafaj, Ilirjana Olldashi

  data :23-24 prill 2019

  Ekspertë/ Lehtësues: Klodian Kurushi, Fehmi Abdiu/Ornela Naqellari.

  Vendi i aktivitetit: Tiranë, Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Edlira Petri / Nurjeta Tafa.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Elira Kokona; Elsa Dobjani (Toska) / Olkeda Lice.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 31 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Olsian Çela / Armanda Xhaferri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29-30 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Të drejtat dhe detyrimet e dëshmitarit gjatë procesit penal. Dëshmia direkte dhe indirekte. Kundërshtimi i dëshmisë. Besueshmëria e brendshme dhe e jashtme e thënieve të dëshmitarit. Praktika gjyqësore në lidhje me vlerën e dëshmisë, si provë.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Klodian Kurushi Sokol Mengjezi / Andi Pogaçe.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29-30 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Seanca e vlerësimit dhe e marrjes në pyetje të të arrestuarit. Zëvendësimi i masave të sigurimit: mendimi i prokurorit dhe vendimmarrja e gjykatës.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi; Artan Gjermeni / Erjon Bani.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Saida Dollani; Vojsava Osmanaj / Aida Cakaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Kontrolli gjyqësor i pushtetit diskrecionar të administratës; Respektimi i parimit të proporcionalitetit dhe arsyetimi i aktit si elementë përcaktues për ushtrimin e kontrollit gjyqësor mbi aktet diskreciale.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Sadushi; Altina Nasufi / Aulona Hazbiu.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22-23 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Kontratat administrative si një shkak i lindjes së mosmarrëveshjeve ndërmjet dy juridiksioneve.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Medi Bici; Alma Kodraliu / Erajd Dobjani.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Spiro Spiro; Manjola Xhaxho / Elona Alvora
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Ardian Dvorani; Ilir Toska / Florjan Kalaja
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Autorizimi dhe lejimi për të kryer veprime; rrethanat që nuk lejojnë fillimin e procedimit dhe vendimi i mosfillimit të procedimit penal; rifillimi i hetimeve edhe në mungesë të një ankimi, neni 292 i Kodit të Procedurës Penale.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Ened Nakuçi / Gentian Habazaj
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15-16 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Procedimi penal në rastet e krimit kibernetik: dëshmitë elektronike. Të ardhurat nga krimi online dhe përdorimi i internetit për qëllime terroriste.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Armand Gurakuqi; Edmond Koloshi; Denisa Asko; Anisa Qilimi
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 - 14 maj 2019 dhe 12-13 qershor 2019, Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Probleme të praktikës gjyqësore lidhur me fitimin e pronësisë mbi pasuritë e paluajtshme shtetërore nga subjektet private në kushtet e parashkrimit fitues me ose pa titull. Mënyrat e fitimit të pronësisë mbi trojet e poseduara nga subjekti privat si pjesë e ndërtimeve të realizuara para dhe pas vitit 1991;Kuptimi i mirëbesimit në çastin e hyrjes në posedim. Posedimi i sendit përmes veprës penale të pushtimit të tokës dhe kalimi i afatit ligjor të parashkrimit;Legjitimimi aktiv dhe pasiv, etj.

  1. Ekspertë/Lehtësues/Moderator: Alma Hicka; Altin Shkurti / Lutfije Celami / Artan Hajdari
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 - 14 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta; Valbona Pajo (Bala) / Valbona Durraj
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Skënder Kaçupi / Andi Pogaçe
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Altin Shkurti / Florjan Kalaja
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Lulzim Alushaj / Engert Pëllumbi
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8-9 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Mjetet procedurale; strategjia hetimore; raporti me policinë gjyqësore; përgjimet si element provues dhe interpretimi i tyre; veprimet simuluese, provokimi; infiltrimi; dorëzimi i kontrolluar. Skuadrat e përbashkëta hetimore.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Kostaq Beluri; Gentjan Osmani / Doloreza Musabelliu
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6-7 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Roli i ligjit të ri të falimentimit në parandalimin e fshehjes së të ardhurave/pasurisë së debitorit nëpërmjet procedurës së falimentimit.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Kraja; Ilir Mustafaj / Armanda Xhaferri
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2-3 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Rivendosja në afat e palëve në procesin civil gjatë fazave dhe shkallëve të gjykimit. Legjitimimi procedural dhe material dhe raporti juridik ndërmjet veprimit kryesisht të gjykatës dhe disponibilitetit të palëve.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Flutura Tafaj (Kola) / Marsela Dervishi
  2. Data dheVendi i aktivitetit: 2-3 maj 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetjafinanciare: Shkolla e Magjistraturës

  Ekspertë: Sokol Berberi, Ardian Dvorani.

  Datë :4 Mars 2019

  Vendi i aktivitetit: Hotel Tirana.


  Gjykimi në mungesë në gjykimet subjektive dhe në gjykimet objektive;        Gjykimi në mungesë sipas ndërgjyqësve; Gjykimi në mungesë si gjykim i posaçëm; Gjykimi në mungesë në fazat e gjykimit; Procesi i të provuarit gjatë gjykimit në mungesë; Paraqitja e vonuar e ndërgjyqësit në mungesë; Shkaqet e ankimit mbi gjykimin në mungesë; Gjykimi në mungesë në gjykimin rishikues; Ekzekutimi i detyrueshëm në mungesë.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore / Ina Hoxhaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 16-17 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Elemente bazë të komunikimit me fëmijët: njohuri për gjyqtarët e seksionit familjar: kronologji e zhvillimit të komunikimit gjatë procesit të rritjes së fëmijës; zhvillimi i empatisë te fëmijët; dy modele prindërimi (ndërtues apo shkatërrues)? disiplina: ndëshkimi (time-out). Shprehitë e komunikimit efektiv: të dëgjuarit; komunikimi joverbal; komunikimi verbal; empatia etj. Dhuna në familje ndaj fëmijëve: neglizhenca dhe sindroma të keqtrajtimit të fëmijëve: Sindroma e bebes së shkundur; Sindroma Munchausen.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro; Anita Pilika / Marsela Dervishi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 16-17 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Procedura e shqyrtimit nga organi kompetent dhe organi epror. Dallimi ndërmjet tyre; Objekti i kundërshtimit administrativ, si risi në legjislacionin administrativ; Rishikimi: një mjet i ri ligjor në procesin administrativ; Natyra e ankimit administrativ dhe efekti reformatio in pejus në procesin administrativ sipas KPA-së.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Sadushi; Eralda Met’hasani (Çani) / Amarildo Laçi.
  2. Data dheVendi i aktivitetit: 15-16 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetjafinanciare: Shkolla e Magjistraturës
   

  Objekti të drejta dhe detyrimet e uzufruktarit dhe të pronarit të zhveshur. Përdorimi dhe banimi, servitute. Parimet themelore të krijimit të servituteve, Klasifikimi i servituteve, servitute e imponuara prej ligjit dhe servitutet vullnetare. Ushtrimi i servituteve.

  1. Ekspertë/Lehtësues/Moderator: Altin Shkurti; Ervin Pupe / Kostika Cobanaqi / Artan Hajdari.
  2. Data dheVendi i aktivitetit: 15-16 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Aida Bushati (Gugu); Adea Pirdeni / Erinda Meli.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 12 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Mbrojtja e interesit më të lartë të fëmijës; Pozita procedurale e të miturit në dhe gjatë procesit penal sipas Kodit të Drejtësisë Penale për të Mitur;  Shmangia nga ndjekja penale e të miturit në konflikt me ligjin. Të drejtat procedurale të të miturit në konflikt me ligjin.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro; Mariana Semini / Elina Kombi; Manjola Xhaxho.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11-12 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta; Lulzim Alushaj / Diamela Goxha.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-11 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Veçoritë e gjykimit të shkurtuar dhe problemet e praktikës gjyqësore. Ndryshimet e bëra me ligjin nr. 35/2017 dhe nevoja për kuptimin e drejtë të tyre. Veçoritë e rastit të dytë të gjykimit të drejtpërdrejtë: praktika gjyqësore. Urdhri penal i dënimit dhe gjykimi me marrëveshje - risi të KPP-së; Marrëveshja për pranimin e fajësisë, përmbajtja dhe rastet e refuzimit të marrëveshjes.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi; Albana Boksi / Nurjeta Tafa.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-11 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Mbrojtja nga riviktimizimi. Probleme të padisë civile në procesin penal. Dëmshpërblimi i viktimave.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Aurela Anastasi; Sandër Simoni; Elizabeta Imeraj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10 prill 2019, Tiranë
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: OSBE

  Format kryesore të krimit të organizuar. Problemet e dala nga praktika gjyqësore për hetimin dhe gjykimin e veprave penale të kryera nga krimi i organizuar.Grupi i strukturuar kriminal, si një nga format e krimit të organizuar. Kuptimi dhe karakteristikat e kësaj forme bashkëpunimi. Rastet praktike të kryerjes së veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe arsyet se pse, pjesa më e madhe e veprave penale të kryera nga krimi i organizuar, paraqiten në formën e grupit të strukturuar kriminal. Fusha e veprimtarisë së grupeve të strukturuara kriminale, në Shqipëri. Përgjegjësia penale e anëtarëve të grupit të strukturuar kriminal dhe problemet e dala në praktikën gjyqësore për shmangien e dënimit të dyfishtë edhe sipas nenit 333/a edhe sipas nenit 334 të Kodit Penal.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Skënder Kaçupi; Luan Hasneziri / Ornela Rrumbullaku.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8-9 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Olsian Çela; Sokol Pasho / Manjola Hysa (Kajana).
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Antoneta Sevdari; Kreshnik Omari / Julian Zonja.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Transkriptimi. Pavlefshmëria e akteve. Analizë e dispozitave procedurale penale me fokus në nenet 115-117; 122-130 të Kodit të Procedurës Penale).

  1. Ekspertë/Lehtësues: Valbona Vata; Amarildo Laçi / Marsela Dervishi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Qëndrimi i mbajtur nga praktika gjyqësore për rastet kur kjo vepër penale mbetet në tentativë. Vështirësitë në hetimin dhe gjykimin e kësaj vepre penale në rastet kur ajo kryhet nga krimi i organizuar.

  1. Ekspertë/Lehtësues:Ardit Mustafaj; Fatjona Memçaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3-4 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Ekstradimi; Arresti i përkohshëm; Njohja e vendimit penal të huaj për të gjykuarin në mungesë "in absentia" nga autoriteti gjyqësor i huaj.

  1. Ekspertë/Lehtësues:Artan Hoxha; Idlir Peçi / Kreshnik Ajazi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Raportet e Kontratës së Dorëzanisë me Kontratën e Hipotekës;Garancia e pavarur bankare sipas ICC-së. Praktika gjyqësore shqiptare  dhe ndërkombëtare.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Margarita Buhali; Valentina Kondili / Nurjeta Tafa.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 prill 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Spiro Spiro; Arta Vorpsi / Luveda Dardha.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Denar Biba; Erind Mërkuri / Noela Ruço.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dita I: Iva Zajmi; Aida Bushati (Gugu), Dita II: Iva Zajmi; Adea Pirdeni / Entela Nikaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore; Idlir Peçi / Florjan Kalaja.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Hetimi, sekuestrimi dhe konfiskimi i aseteve kriminale. Procesi i të provuarit dhe shndërrimi i barrës së provës. Risitë e shtesave dhe ndryshimeve.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dita I: Gent Ibrahimi; Arben Kraja, Dita II: Gent Ibrahimi; Dritan Hallunaj / Daniela Sulaj (Konica).
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Praktika gjyqësore. Marrëdhëniet e shërbimit të provës me prokurorinë në fazën e ekzekutimit.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dita I: Engjëll Hysi; Aleks Nikolli, Dita II: Engjëll Hysi; Dhurata Haveri / Engjëllushe Tahiri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Aktet e tjera ligjore dhe nënligjore me fokus në administratën publike.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Eralda Met’hasani (Çani); Albana Koçiu / Arbena Ahmeti.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Papërdorshmëria e provës me dëshmitar; Papërdoshmëria e kufizuar e provës me dëshmitar; Papërdoshmëria e pakufizuar e provës me dëshmitar; Dëshmia e personave të tretë ndërgjygjës etj.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Margarita Buhali; Ardian Dvorani / Elvana Çiçolli.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Rëndësia dhe roli i dëshmitarit me identitet të fshehur në procedimin penal. Bashkëpunimi me drejtësinë dhe vlera provuese e deklarimeve të bashkëpunëtorit të drejtësisë. Mbrojtja e dëshmitarit dhe bashkëpunëtorit të drejtësisë. Faza paraprake e marrëveshjes dhe negocimi për arritjen e marrëveshjes. Kushtet dhe zbatimi i marrëveshjes për mbrojtje. Bashkëpunimi me institucionet e tjera për zbatimin e marrëveshjes. Vlera e deklarimeve të bashkëpunëtorit të drejtësisë sipas praktikës gjyqësore në Shqipëri dhe praktikës së Gjykatës së Strasburgut. Ndryshimet e reja të sjella për bashkëpunëtorin e drejtësisë, të bëra në Kodin e Procedurës Penale. Çmuarja e deklarimeve të bashkëpunëtorit të drejtësisë, si dhe problemet e dala në praktikë për këtë lloj prove.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Albana Boksi; Gurali Brahimllari / Albert Kuliçi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18-19 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Artan Hajdari; Altin Shkurti / Erald Topi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 - 19mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Veprat penale të Korrupsionit. Teknikat e hetimit dhe gjykimi i këtyre vepra penale.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Klodian Kurushi; Klodian Braho.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Ardian Visha; Ardit Mustafa / Kreshnik Ajazi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Adnand Kosova; Arben Kraja / Bledar Bejko.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Modele të shkrimit dhe arsyetimit të vendimeve gjyqësore. Skematika e ndërtimit të një vendimi, pjesët përbërëse të tij, lidhja ndërmjet tyre, renditja e argumenteve.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Idlir Peçi / Aulona Hazbiu.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Mosmarrëveshja e kompetencave mes pushteteve kur shkak i konfliktit është akti nënligjor, por edhe akti individual; Kontrolli mbi paligjshmërinë/pakushtetutshmërinë e akteve normative; Individi përballë juridiksionit të Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës Administrative të Apelit.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Sadushi; Altina Nasufi / Kaliona Nushi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11-12mars 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Detyrat që i lindin gjyqësorit shqiptar nga procesi i integrimit. Njohja me legjislacionin e Bashkimit Europian. Interpretimi i legjislacionit shqiptar në frymën e acquis communautaire.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Aida Bushati (Gugu); Fjoralba Caka / Engert Pëllumbi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11-12 mars 2019; Shkolla e Magjistraturës.
  3. Orari i fillimit: 09:00. 
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


  Jurisprudencës së Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut në reformimin e institutit të gjykimit në mungesë.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Saida Dollani; Dhurata Haveri / Alma Kola (Felaj).
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta / Florjan Kalaja; Flojera Davidhi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8 mars 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Trajtimi integral i dispozitave të Kodit të Procedurës Civile që rregullojnë ekzekutimin e detyrueshëm; Urdhri i ekzekutimit; Pavlefshmëria e titullit ekzekutiv; Kundërshtimi i veprimeve përmbarimore; Pezullimi i ekzekutimit të titujve ekzekutivë; Standardet ndërkombëtare dhe praktika gjyqësore shqiptare; Kontrolli gjyqësor mbi ekzekutimet; Aplikimi për rastet e procedurave përmbarimore për ekzekutimin e kontratave të kredive bankare; Veçimi i pjesës së debitorit bashkëpronar në fazën e ekzekutimit të detyrimeve dhe problemet e lindura në praktikën gjyqësore.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Vojsava Osmanaj; Vangjel Kosta / Niko Rapi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6-7 mars 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Praktika hetimore e gjyqësore dhe përvoja e bashkëpunimit ndërkombëtar. Organizata terroriste, veçoritë kryesore të saj.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Klodian Kurushi; Liljana Baku / Manjola Hysa.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 4-5 mars 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Mirela Bogdani; Besnik Dervishi / Ersida Sefa.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1 mars 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


 • Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Sokol Berberi, Marjana Semini.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 janar 2019, Tiranë
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Sokol Berberi, Marjana Semini.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 28 janar 2019, Tiranë
 • Orari i fillimit: 09:00 • Ekspertë/Lehtësues: Xhezair Zaganjori; Idlir Peçi.
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 janar 2019, Tiranë
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: European Center • Dialogu i gjyqtarëve kombëtarë me Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut; Kompetencat ekskluzive të Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut; Çdo të thotë vlefshmëri dhe interpretim i traktateve;Kush e bën referimin? Kuptimi i termit gjykatë apo tribunal;Faza e gjykimit kur mund të bëhet referimi; Cilat janë detyrat kryesore që kryen gjyqtari kombëtar (forma dhe cilësia e pyetjeve, radha dhe forma e tyre etj.); Detyrat e Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut; Përkthimi dhe komunikimi me palët, Institucionet e BE-së dhe shtetet anëtare; Faza me shkrim dhe me gojë. Roli i avokatit të përgjithshëm; Vendimi i Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut dhe ndikimi i tij.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Aida Gugu (Bushati) / Entela Nikaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Mbrojtja e interesit më të lartë të fëmijës; Pozita procedurale e të miturit në dhe gjatë procesit penal sipas Kodit të Drejtësisë Penale për të Mitur;  Shmangia nga ndjekja penale e të miturit në konflikt me ligjin. Të drejtat procedurale të të miturit në konflikt me ligjin.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Ilir Panda; Ardit Mustafa / Elina Kombi.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Momenti i lidhjes së kontratës mbështetur në momentin e përputhjes së vullnetit kontraktor të palëve; Format e shfaqjes së vullnetit në fazën parakontraktore dhe pasojat e tyre;   Tërheqja nga lidhja e kontratës dhe pasojat e saj.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Valentina Kondili; Ardian Dvorani / Ejona Lazellari.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Kufijtë e sjelljeve etike dhe jo etike. Marrëdhëniet gjyqtarë - prokurorë - avokat mbështetur në standardet e Këshillit të Europës.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Evis Alimehmeti; Perikli Zaharia / Bledar Bejko.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Natyra e marrëdhënieve juridike të krijuara midis investitorëve e sipërmarrësve në fushën e ndërtimit; Të përbashkëtat dhe dallimet midis kontratës së sipërmarrjes, kontratës së shitjes me rezervë të pronës, kontratës së shitjes së sendit të ardhshëm dhe kontratës së premtimit për shitje; Problemet juridike të praktikës gjyqësore për identifikimin e natyrës së mosmarrëveshjes dhe zgjidhjen e saj; Lidhja e më shumë se një kontrate mbi të njëjtën pasuri (rastet e mashtrimeve të kryera nga shoqëritë e ndërtimit)

  1. Ekspertë/Lehtësues: Marjana Semini; Margarita Buhali / Engjëllushe Tahiri.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Rruga ligjore që duhet ndjekur për fshirjen e regjistrimit me karakter ndërkombëtar në rastin e markave të ngjashme.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Besnik Maho / Irma Cami.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  (ligji procedural dhe praktika: në vështrim të germës d) të nenit 450 të Kodit të Procedurës Penale)

  1. Ekspertë/Lehtësues: Erind Mërkuri; Klodjan Skënderaj.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Ligji për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë nr. 115/2016; Ligji për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë nr. 96/2018; Ligji për organizimin e pushtetit gjyqësor në Republikën e Shqipërisë nr. 98/2016.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Marsida Xhaferllari; Gent Ibrahimi / Aulona Hazbiu.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Hetimi i fakteve dhe natyra e provave në kontekstin ligjor; Parimet e të provuarit dhe teoria Wigmore; Metodat e analizës dhe logjika;Probabiliteti, pesha dhe forca e provës.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Berberi; Vangjel Kosta / Engert Pëllumbi.
  2. Data dheVendi i aktivitetit: 20-21shkurt 2019; Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dita I: Eugjen Sotiri; Anita Pilika / Silvana Loka; Dita II: Ilirjan Mandro; Mitat Tola / Orest Afezolli;  Dita III: Bledi Stefa; Romeo Nazarko.
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 - 20 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Risitë e Kodit të Procedurave Administrative në drejtim të:  pavlefshmërisë dhe paligjshmërisë së  akteve administrative; anulimit dhe shfuqizimit të akteve administrative dhe pasojave që vijnë prej tyre. Të përbashkëtat dhe dallimet ndërmjet shkaqeve të pavlefshmërisë absolute dhe paligjshmërisë, si dhe anulimit e shfuqizimit të akteve administrative.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sokol Sadushi; Eralda Met'hasani / Bezart Kaçkini
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 - 19 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Merita Qato; Besnik Maho / Sonjela Voskopi
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore; Sokol Ibi / Olkeda Lice
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Xhezair Zaganjori; Idlir Peçi; Adea Pirdeni / Erinda Meli
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11 shkurt 2019, Hotel Mondial, Tiranë
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: EUROPEAN CENTER

  1. Ekspertë/Lehtësues: Xhezair Zaganjori; Idlir Peçi; Adea Pirdeni / Erinda Meli
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 12 shkurt 2019, Hotel Mondial, Tiranë
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: EUROPEAN CENTER

  Roli i gjykatës me fokus problematiken e praktikës gjyqësore; 1. Detyrimet që burojnë nga  Konventa e Stambollit dhe Rekomandimet e Komitetit Grevio për sistemin e drejtësisë; 2.Ndryshimet në ligjin “Për masa ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare” dhe bashkërendimi institucional në mbrojtje të viktimave të dhunës në familje; 3. Rrethi i subjekteve që gëzojnë mbrojtje nga ligji nr. 9669/2006 dhe subjekteve të mbrojtura nga neni 130/a i Kodit të Familjes; 4. Trajtimi i rrethanave cilësuese të nenit 130/a të Kodit Penal.

  1. Dita e I Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro; Valbona Vata / Mirela Zavalani
   1. Dita e II Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro; Enkeleda Millonai / Mirela Zavalani
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 – 14 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Detyrimet e palëve ndërgjyqëse gjatë këtij procesi; Akti i ekspertimit si një nga llojet e provave referuar edhe ndryshimeve më të fundit të Kodit të Procedurës Civile; Vlera e provave të marra gjatë një gjykimi, i cili më pas është prishur nga Gjykata e Apelit dhe çështja është kthyer për rigjykim

  1. Ekspertë/Lehtësues/Moderator: Artur Kalaja; Elona Stavri / Ina Hoxhaj / Vangjel Kosta
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11 – 12 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Pavlefshmëria e akteve procedurale në procesin civil; Papërdorshmëria e provave në procesin civil.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Asim Vokshi; Besnik Maho / Elvana Çiçolli
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11 – 12 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  1. Ekspertë/Lehtësues: Lulzim Alushaj; Altin Shkurti / Marsela Dervishi
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

  Ndjekja dhe gjykimi penal i veprave të trafikimit të qenieve njerëzore në përputhje me risitë në Kodin e Procedurës Penale. Të drejtat e viktimës së trafikimit gjatë procesit penal.

  1. Ekspertë/Lehtësues: Sander Simoni, Aurela Anastasi 
  2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6 - 7 shkurt 2019, Shkolla e Magjistraturës
  3. Orari i fillimit: 09:00
  4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës