Site announcements

Picture of Admin User
Aplilimet per programin 2020
by Admin User - e premte , 22 nëntor 2019, 11:51
 

Përshëndetje,

Kemi kënaqësinë t’ju informojmë se sapo ka filluar procesi i marrjes së aplikimeve për Programet e Bashkëpunimit të Rrjetit Evropian për Trajnimin Gjyqësor (EJTN) për vitin 2020.

Si dhe në vitin 2019, janë 3 lloje drejtimesh për vendet e Ballkanit Perëndimor për aktivitet...

Read the rest of this topic
(295 fjalë)
 
Picture of Admin User
Anketim
by Admin User - e mërkurë , 13 mars 2019, 10:42
 
Përshëndetje të nderuar Gjyqtarë dhe Prokurorë! Në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit të nënshkruar ndërmjet Shkollës dhe Akademisë së Sigurisë, Shkolla e Magjistraturës ju fton të plotësoni një anketim që Qëndra Kërkimore Shkencore në Akademinë e Sigurisë po përgatit për një studim të ...Read the rest of this topic
(110 fjalë)
 
Picture of Admin User
Njoftim Shpjegues
by Admin User - e hënë , 26 nëntor 2018, 15:04
 

Pershendetje,

Ne vijim te emailit te marre nga “Platforma Moodle” sot ne oren 13:07 me titull: Regjistrimet për tre webinare të mundësuara nga Rrjeti Evropian i Trajnimeve Gjyqesore (EJTN), deshirojme te bejme nje shpjegim ne lidhje me formen dhe natyren e aktivitetit.

Një webinar është...

Read the rest of this topic
(180 fjalë)
 

Kurset që gjënden

Lehtësues:  Ornela Naqellari

Data dhe Vendi i aktivitetit:  4-5 maj 2017, Sarande

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: OSBE


Ekspertë Sander Simoni ,Saida Dollani

Data dhe Vendi i aktivitetit:  27 prill  2017, Hotel Mondial

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: QNLQ/Komiteti Helsinkit te Hollandes


Ekspertë/Lehtësues:  Idlir Peçi, Elira Kokona/ Florjan Kalaja

Data dhe Vendi i aktivitetit:  26 prill  2017, SHM

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM/IRZ


Ekspertë/Lehtësues: Idlir Peçi

Data dhe Vendi i aktivitetit:  25 prill  2017, SHM

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM/IRZ


Ekspertë/Lehtësues:  Madrid Kullolli, Fatjona Memcaj,/ Andi Pogace

Data dhe Vendi i aktivitetit:  21 prill  2017, Prokuroria e Përgjithshme

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/Lehtësues:  Vangjel Kosta / Stefan Trunk, Michael Bolz, Idlir Peçi, Sander Simoni

Data dhe Vendi i aktivitetit:  13-14  prill  2017, Hotel Tirana International

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: EURALIUS


Ekspertë/Lehtësues:  Vitore Tusha, Evis Alimehmeti/ Valbona Pajo

Data dhe Vendi i aktivitetit:  7  prill  2017, SHM

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/Lehtësues:  Idlir Peci, Eralda Met’hasani, Ilir Panda/ Aulona Hazbiu

Data dhe Vendi i aktivitetit:  5-6 prill  2017, SHM

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/Lehtësues:  Dita e parë: Kastriot Selita, Eralda Methasani/ Reida Kashta

                                                       Dita e dytë: Evelina Qirjako, Kastriot Selita/ Reida Kashta

Data dhe Vendi i aktivitetit:  3-4 prill  2017, SHM

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/Lehtësues:  Ornela Naqellari

Data dhe Vendi i aktivitetit: 30-31  mars  2017, Durres

 Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: OSBE


Ekspertë/Lehtesues:  Nga Euralius:Diana Pervan, Tanja Pavelin Borzic, Nga SHM Artan Hoxha, Henrik Ligori/ Joana Qeleshi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 mars  2017, Hotel Tirana International

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: EURALIUS


Moderator/Ekspertë/ Lehtësues: Vangjel Kosta/ Sandër Simoni, Admir Belishta/ Valbona Durraj

Data dhe Vendi i aktivitetit: 23-24 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Moderator/Ekspertë/ Lehtësues: Enerjeta Deraj/Shamet Shabani/ Bezart Kaçkini

Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/ Lehtësues: Irena Malolli, Rudolf Papa, Altin Rrapaj/Brikena Lubonja

Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Ministri i shtetit për inovacionin dhe administratën publike


Ekspertë/ Lehtësues: Henrik Ligori, Artan Hoxha/ Joana Qeleshi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 15-16 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/ Lehtësues:Sokol Berberi, Ervin Metalla/Fjoralba Prifti

Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/ Lehtësues: Sokol Sadushi, Altina Nasufi/Alma Kodraliu

Data dhe Vendi i aktivitetit: 9-10 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/ Lehtësues: Arqile Koça, Armand Gurakuqi/ Arian Muçaj

Data dhe Vendi i aktivitetit: 6 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/ Lehtësues: Ardian Dvorani Kastriot Selita,Eralda Methasani/ Sokol Ibi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 2-3 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/LehtësuesArben Rakipi, Ilirjana Olldashi, Sokol Binaj, Giovanni Conzo, Gianluigi Pratola/ Joana Qeleshi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 qershor 2020, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës/ PAMECA/EURALIUS/AICA/CSI
Ekspertë/ Lehtësues: Henrik Ligori, Gianluigi Pratola, Mariaemanuela Guerra/ Paulin Çera

Data dhe Vendi i aktivitetit: 19 maj 2020, Tiranë

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM/EURALIUSEkspertë/ Lehtësues: Dritan Rreshka, Aurela Anastasi/ Doloresa Musabelliu

Data dhe Vendi i aktivitetit: 1-2 mars  2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Ekspertë/Lehtësues: Eralda Methasani, Besnik Dervishi/ Rezarta Mataj

Data dhe Vendi i aktivitetit: 27-28 shkurt 2017, SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Moderator/Ekspertë/ Lehtësues: Vangjel Kosta/ Catherine Fischl, Anne Trice/Ornela Naqellari

Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 -24 shkurt 2017,   Durrës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  OSBE


Ekspertë/ Lehtësues: Arben Rakipi, Dritan Reshka/Altin Dumani

Data dhe Vendi i aktivitetit: 22-23  shkurt 2017,   SHM

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  


Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Emona Muçi/Arta Mandro/Admir Belishta

Data dhe Vendi i aktivitetit: 21  shkurt 2017, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SHM/Observatori


Ekspertë: Elira Kokona, Evis Alimehmeti

Data dhe Vendi i aktivitetit: 17  shkurt 2017,  SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SH M


Moderator/Ekspertë/ Lehtësues: Artan Hajdari/Perikli Zaharia, Dritan Reshka/Engert Pellumbi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 16  shkurt 2017,  SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  Slyyn


Ekspertë/ Lehtësues: Alastair Sutton, Xhezair Zaganjori/Alma Kodraliu

Data dhe Vendi i aktivitetit: 15-16  shkurt 2017,  SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  Slyyn


Ekspertë: Gent Ibrahimi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 -17 shkurt 2017,  Vlorë

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  KE


Ekspertë/ Lehtësues:: Dritan Reshka, Artan Hajdari/ Adelajda Gjuzi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 13-14 shkurt 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SHM


Ekspertë/ Lehtësues:: Artan Hoxha ,Klodian Kurushi/ Joana Qeleshi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 7-8 shkurt 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Moderator/Ekspertë/ Lehtësues:: Eralda Met’hasani /Sokol Sadushi, Alma Vokopola/ Besart Kackini

Data dhe Vendi i aktivitetit: 2-3 shkurt 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SHM


Ekspertë/ Lehtësues:: Arqile Koça, Armand Gurakuqi/Arjan Muçaj

Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 shkurt 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SHM


Moderator/Ekspertë: Gentjan Habazaj/Ilirjan Celibashi,Artur Selmani

Data dhe Vendi i aktivitetit: 31  janar 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SHM


Ekspertë/ Lehtësues: Dashamir Kore,Vangjel Kosta/Florjan Kalaja

Data dhe Vendi i aktivitetit: 26-27 janar 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SHM


Ekspertë/ Lehtësues: Artan Hajdari/Teuta Hoxha, Brikena Lubonja

Data dhe Vendi i aktivitetit: 24-25  janar 2017, SH M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:  SHM


Moderator/Ekspertë/ Lehtësues: Petrit Ceno  /Arta Mandro, Mariana Semini, Agustela Nini/ Irma Baraku

Data dhe Vendi i aktivitetit: 20 janar 2017, Durrës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: PNUD


Moderator/Ekspertë/ LehtësuesOrnela Naqellari /Arta Mandro, Mariana Semini, Agustela Nini/ Irma Baraku

Data dhe Vendi i aktivitetit: 23  janar 2017, Lezhë

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: PNUD


Ekspertë/ LehtësuesBesnik Muçi, Klodian Kurushi/ Enkeleda Millonai

Data dhe Vendi i aktivitetit: 12-13  janar 2017, Shkolla e Magjistraturës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


Ekspertë/ LehtësuesAurela Anastasi, Albert Meça/Ornela Naqellari

Data dhe Vendi i aktivitetit:11  janar 2017, Shkolla e Magjistraturës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


Ekspertë: Mariana Semini, Arta Mandro, Aurela Anastasi.

Data dhe Vendi i aktivitetit: 14-15 maj 2020, Tiranë.

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: UNDP


Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Miliana Muca/ Arqile Koça/Denisa Asko

Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 dhjetor 2016.

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: SH.M


Moderator/Ekspertë: Vangjel Kosta/  Vjosa Zaimi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 dhjetor 2016.

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë


Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Hysni Demiraj/ Arta Mandro,Mariana Semini, Agustela Nini/ Irma Baraku

Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 dhjetor 2016,  Tirane, Apeli

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: PNUD


Moderator/Lehtësues: Mariana Semini , Arta Mandro/ Mirela Bogdani

Data dhe Vendi i aktivitetit: 19-20 dhjetor 2016, Shkolla e Magjistraturës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Këshilli i Europës Help program


Ekspertë/Lehtësues: Marjetta Cauchi, Xhezair Zaganjori Evis Alimehmeti /Manjola Xhaxho

Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 dhjetor 2016, Shkolla e Magjistraturës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: ISLP


Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Elida Celami /Catriona Smith, Mariana Semini/Emona Muçi

Data dhe Vendi i aktivitetit: 19  dhjetor 2016,   SH.M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: ISLP


Ekspertë/Lehtësues: Eralda Met’hasani, Vangjel Kosta/Genci Çifligu

Data dhe Vendi i aktivitetit: 19 -20 dhjetor 2016, SH.M

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare:


Moderator/ Ekspertë/Lehtësues: Fatri Islamaj/Arta Mandro, Agustela Nini/Irma Baraku

Data dhe Vendi i aktivitetit: 15  dhjetor 2016,  Tirane

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: PNUD


Ekspertë/Lehtësues: Arben Rakipi, Skënder Kaçupi/Dritan Hallunaj

Data dhe Vendi i aktivitetit: 14  dhjetor 2016, Shkolla e Magjistraturës

Orari i fillimit: 09:00

Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


Moderator/ Ekspertë/Lehtësues: Valbona Duraj/Arta Mandro, Agustela Nini/ Irma Baraku

 Data dhe Vendi i aktivitetit: 14  dhjetor 2016, Shkodër

Orari i fillimit: 09:00

 Mbështetja financiare: PNUD


Moderator/ Ekspertë/Lehtësues: Roland Jaupi/Arta Mandro, Agustela Nini/ Irma Baraku

 Data dhe Vendi i aktivitetit: 13  dhjetor 2016, Fier

Orari i fillimit: 09:00

 Mbështetja financiare: PNUD


Ekspertë/Lehtësues: Ervin Metalla, Vangjel Kosta/ Florjan Kalaja

 Data dhe Vendi i aktivitetit: 12 -13  dhjetor 2016, Shkolla e Magjistraturës

Orari i fillimit: 09:00

 Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës


·         Moderator/ Ekspertë/Lehtësues: Alma Licaj/Arta Mandro, Agustela Nini/ Irma Baraku

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 12  dhjetor 2016, Vlorë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/ Ekspertë/Lehtësues: Albina Spaho/ Agustela Nini/ Dritan Banushi

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 9  dhjetor 2016, Gjirokastër

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Ekspertë: Mariana Semini, Arta Mandro, Vangjel Kosta

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 7 dhjetor 2016, Fier

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: IFC


·         Ekspertë: Mariana Semini, Arta Mandro, Vangjel Kosta

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 6 dhjetor 2016, Durrës

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: IFC


·         Ekspertë: Mariana Semini, Arta Mandro, Vangjel Kosta

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 dhjetor 2016, Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: IFC


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Agron Vavla/ Arta Mandro, Agustela Nini/ Esmeralda Ceka

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 dhjetor 2016, Berat

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD 


·         Ekspertë/Lehtësues: Mariana Semini, Vangjel Kosta, Arta Mandro

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 30 nëntor 2016, Tiranë “Sky Tower”

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: IFC


·         Ekspertë/Lehtësues: Vjosa Zaimi, Aurela Anastasi/ Rezarta Abdiu

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 nëntor 2016,  Shkodër

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: ONL


·         Ekspertë/Lehtësues: Vjosa Zaimi, Aurela Anastasi, Arta Mandro/ Rezarta Abdiu

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 nëntor 2016,  Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: ONL


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Fatmir Kazazi/ Saida Dollani, Armando Gurakuqi/ Enkelejda Millonai

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 21-22 nëntor 2016,  SH.M Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: ISLP


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro/ Vjosa Zaimi, Aurela Anastasi/Rezarta Abdiu

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 21 nëntor 2016, Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: ONL


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Ledina Riza/ Admir Belishta, Marsida Xhaferllari/ Ilir Qafa

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 10-11 nëntor 2016, Sheraton Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: OSBE


1. Jurisprudenca e GJEDNj dhe legjislacioni shqiptar mbi te drejten e prones ne kuader te ndryshimeve ligjore;

2. Jurisprudenca e GJEDNj dhe legjislacioni shqiptar mbi nenet 5 dhe 14 të KEDNJ;

3.Jurisprudenca e GJEDNj dhe legjislacioni shqiptar mbi nenet 6 dhe 13 të KEDNj.


·         Ekspertë/Lehtësues: Vangjel Kosta /Jonathan Cooper, Idlir Peçi, Nick Stanage

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 9-10 nëntor 2016, SH.M  Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: Slyyn


·         Ekspertë/Lehtësues: Margarita Buhali, Arta Mandro/Mirela Zavalani

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 4 nëntor 2016,  Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Eriol Roshi/ Arta Mandro/Agustela Nini/ Altina Nasufi

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 3 nëntor 2016,  Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Ekspertë:  Arta Mandro/Agustela Nini

·         Data dhe Vendi i aktivitetit:  1 nëntor 2016, Kukës (Kukes, Tropoje, Diber)

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë/ Lehtësues:  Fatri Islamaj /Marsida Xhaferllari, Alma Vokopola/ Brunilda Kadi.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 1 nentor 2016, Hotel Mondial Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Agron Gjana/ Marsida Xhaferllari, Alma Vokopola/ Brunilda Kadi.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 31 tetor 2016, Durrës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë: Sandër Simoni/Arta Mandro, Agustela Nini.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 31 tetor 2016, Tiranë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Agustela Nini/ Admir Belishta

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 27 tetor 2016, Korce (Pogradec)

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro, Agustela Nini, Vangjel Kosta/ Sulejman Kurti

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 26 tetor 2016, Elbasan

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë: Arta Mandro/ Ignacio Tirado, Andres Frederico Martinez, Mariana Semini, Vangjel Kosta.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 25-26 tetor 2016, SH.M

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: EURALIUS


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro/Ignacio Tirado, Andres Frederico Martinez, Mariana Semini, Vangjel Kosta.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 25 tetor 2016, Tiranë  “Sky Tower”.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: IFC


 • Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Nazmie Pengili / Aurela Anastasi, Marsida Xhaferllari/ Alma Vokopola
 • Data dhe Vendi i aktivitetit: 25 tetor 2016, Kruje Hotel Panorama
 • Orari i fillimit: 09:00
 • Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Sulejman Kurti/ Aurela Anastasi, Marsida Xhaferllari/ Alma Vokopola

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 tetor 2016, Elbasan  Hotel Skampini.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: PNUD


·         Moderator/Ekspertë: Arta Mandro/Ignacio Tirado, Andres Frederico Martinez, Mariana Semini, Vangjel Kosta

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 tetor 2016, Tiranë “Sky Tower”

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiareIFC


·         Ekspertë: Piter Roth, Pranvera Këllezi, Kastriot Selita

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-21 tetor 2016, SH.M

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: ISLP


·         Ekspertë: Leif Berg

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 tetor 2016, SH.M

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: EURALIUS


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro/ Vilma Rakipi, Fatmir Kazazi

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 5-6 tetor 2016, Hotel Rogner Salla Antigonea

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: OSBE


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro/Aurela Anastasi, Mariana Semini

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 29-30 shtator 2016, Vlorë

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiareUNDP


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues: Arta Mandro/James Callon, Vangjel Kosta, Mariana Semini.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-23 shtator 2016 , Tiranë “Sky Tower”

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiareIFC


·         Ekspertë: Johann Rathgeb, Harald Palzer.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit: 20-22 shtator 2016, PogradecHotel “Millenium”

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiareEURALIUS


 1. Ekspertë/Moderator : Javier Zaragoza; Joaquín Jiménez; Gonzalo Gómez de Liaño / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 – 25 Janar 2013, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Projekti i Binjakëzimit “Mbështetje për struturat e hetimit financiar dhe pastrimit të parave në parave në Shqipëri”

 1. Ekspertë/Lehtësues/Moderator : Torben E. Kristensen; Erling Vestergaard; Spartak Bozo / Dritan Rreshka / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 – 15 Janar 2013, Hotel Mondial, Tiranë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Projekti i BE/Zyra Evropiane e Markave dhe Patentave

 1. Ekspertë/Lehtësues: Ilir Panda; Njazi Shtino.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit18 Dhjetor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Instituti Evropian i Trajnimeve.


 • Trafikimi i brendshëm dhe krahasimi me atë transnacional.
 • Trafikimi i të miturve dhe dallimi nga keqtrajtimi i  të miturve
 • Trafikimi i personave dhe format e reja të shfrytëzimit (shfrytëzimi për punë, lypje, heqje organesh etj).
 • Trafikimi dhe dallimi nga ndihma për kalimin e paligjshëm të kufijve
 • Koordinimi i procesit të hetimit midis policisë dhe prokurorisë.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Albana Boksi; Erviola Stoja.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit17-18 Dhjetor 2012, Hotel “Mondial”, Tiranë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Fondacioni “Terre des Hommes.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Danielle Capretti; Kathy Imholz.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10 Dhjetor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Virgil Ivan-Cucu; Christi Danilet; Albana Boksi.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6-7 Dhjetor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: EIPA


3) 2 aktivitete 2-ditore mbi “Paaftësia paguese.”.

4) 2 aktivitete 2-ditore mbi “Zbatimi i vendimeve të arbitrazhit në fushën tregtare”.

5) 2 aktivitete 2-ditore mbi “Koncensionet”.

 1. Ekspertë/Lehtësues: ToT (ekspertë  ndërkombëtarë).
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit3-7 Dhjetor 2012, Pragë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: BERZH


 1. Ekspertë/Lehtësues: Artan Hajdari; Sokol Çomo; Albana Boksi.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit23  Nëntor 2012, Hotel Vlora Internacional,
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: SHSHB.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore; Vangjel Kosta; Ervin Metalla; Arta Mandro.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit23  Nëntor 2012, Durrës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: TLAS


 1. Ekspertë/Lehtësues: Giovanni Pasqua; Besnik Muçi; Jaeld Çela; Edvin Kondili.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 Nëntor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00.
 4. Mbështetja financiare: EURALIUS.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Dashamir Kore; Vangjel Kosta; Anila Karanxha; Arta Mandro.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit22 Nëntor 2012, Lushnje.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: TLAS


 1. Ekspertë/Lehtësues: Francesco Merditto; Carmen Giuffriola; Gonzalo Gomes de Liaňo
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15-16 Nëntor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Projekti i Binjakëzimit “Mbështetje për struturat e hetimit financiar dhe pastrimit të parave në parave në Shqipëri”.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Roberto Rivello; James Mc.Manus; Marsida Xhaferllari; Elira Kokona; Arta Mandro.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 Tetor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Këshilli i Evropës.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Vjollca Meçaj; Eglantina Gjermeni; Margarita Buhali; Milika Dhamo.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 16-17 Tetor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: UN Women.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Spartak Bozo; Torben Engholm Kristensen; Nina Palesa Bonde; Arta Mandro.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit10-11 Tetor 2012, Drimadhe.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Projekti i BE/Zyra Evropiane e Markave dhe Patentave.


 1. Ekspertë/Lehtësues: Aurela Anastasi; Milika Dhamo; Vjollca Meçaj; Eglantina Gjermeni.
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit9-10 Tetor; 7-8 Nëntor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: UN Women.

·            Ekspertë/Lehtësues: Darian Pavli ,Asim Vokshi, Ervin Metalla.

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  30 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: KiE


·            Ekspertë/Lehtësues: Madrid Kullolli,Ornela Naqellari/Brunilda Jani

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  30 mars 2018, Shkoder

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiareShM/OPDAT


·            Ekspertë/Lehtësues: Fatri Islamaj

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  29-30 mars 2018, Lushnje

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiareOSBE


·            Ekspertë/Lehtësues: Francesco Ciardi, Henrik Ligori,Gurali Brahimllari

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  28 mars 2018, Hotel Sheraton

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: PAMECA/ShM


·            Ekspertë/Lehtësues: Marjeta Zaimi/Arbër Çela; Rajmonda Berisha

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  28 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M


·            Ekspertë/Lehtësues: Idlir Peçi, Amarildo Laçi/ Kreshnik Ajazi.

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  26-27 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M


·            Ekspertë/Lehtësues:  Ilir Mustafaj/Armanda Xhaferri

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  23 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M


·            Ekspertë/Lehtësues:  Madrid Kullolli, Ornela Naqellari, Brunilda Jani

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  23 mars 2018, Durres

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M/OPDAT


·            Ekspertë/Lehtësues:  Perikli Zaharia; Dritan Reshka/ Ardian Visha

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  21 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M


·            Ekspertë: Anne Triece,Jim Riehl

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  20 -21 mars 2018, Hotel Plazza

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: USAID


·            Ekspertë/Lehtësues: Ervin Metalla, Vangjel Kosta/Alkelina Gazidede

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  19-20 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M


·            Ekspertë/Lehtësues: Sokol Sadushi, Altina Nasufi/ Aulona Hazbiu

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  19-20 mars 2018, SH.M

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare: SH.M


 

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  15-16 mars 2018, Hotel Plazza

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare:  SH.M/USAID


·            Ekspertë/Lehtësues : Alfred Progonati/Lulzim Lelcaj         

·            Data dhe Vendi i aktivitetit  15-16 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës

·            Orari i fillimit: 09:00

·            Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Dita 1: Vilma Sharofi; Lindita Sinanaj/Elda Vrioni

                                                Dita 2: Vilma Sharofi; Elda Vrioni/ Lindita Sinanaj

·         Data dhe Vendi i aktivitetit  15-16 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: OSBE/ Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Artan Hoxha , Henrik Ligori/Joana Qeleshi

·         Data dhe Vendi i aktivitetit  12-13 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Dashamir Kore; Asim Vokshi/ Blerina Muçi

·         Data dhe Vendi i aktivitetit   13 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Evis Alimehmeti, Ardjana Shehi (Kalo), Vangjel Kosta, Arta Mandro

·         Data dhe Vendi i aktivitetit   13 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare Ministria e Drejtësisë /Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Evis Alimehmeti, Ardjana Shehi (Kalo), Vangjel Kosta, Arta Mandro

·         Data dhe Vendi i aktivitetit   12 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiareMinistria e Drejtësisë /Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Madrid Kullolli, Ornela Naqellari/ Brunilda Jani

·         Data dhe Vendi i aktivitetit 9 mars 2018, Tirane

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare: OPDAT/ Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Sokol Berberi, Arta Vorpsi/ Noela Ruço

·         Data dhe Vendi i aktivitetit 9 mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.

 


·         Moderator/Ekspertë/Lehtësues : Artan Hajdari/Aida Gugu, Alma Hicka/ Sonjela Voskopi.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit 7-8mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Klodian Kurushi; Altin Dumani / Erjon Bani

·         Data dhe Vendi i aktivitetit:  5-6  mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Klodian Kurushi; Altin Dumani / Erjon Bani

·         Data dhe Vendi i aktivitetit:  5-6  mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues :Margarita Buhali; Valentina Kondili/ Nurjeta Tafa

·         Data dhe Vendi i aktivitetit:  5-6  mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues : Sokol Ngresi, Ardit Mustafaj/ Elina Kombi.

·         Data dhe Vendi i aktivitetit:  1-2  mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


·         Ekspertë/Lehtësues :Mariana Semini, Margarita Buhali/ Engjëllushe Tahiri

·         Data dhe Vendi i aktivitetit:  1-2  mars 2018, Shkolla e Magjistraturës.

·         Orari i fillimit: 09:00

·         Mbështetja financiare:  Shkolla e Magjistraturës.


 1. Ekspertë: Ekspertë të huaj; Elira Kokona
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 9 – 10 Korrik 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: CoE

 1. Ekspertë: Ervin Pupe
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 9 Korrik 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Henrik Ligori; Dhimitër Lara
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 4 – 5 Korrik 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Evelina Qirjako; Xhavit Curri
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 – 3 Korrik 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Admir Belishta; Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27 – 28 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Rastet kur vendimet e arbitrazhit janë ankimuar në gjykatat e apelit brenda vendit dhe rastet e arbitrazhit ndërkombëtar të Londrës dhe Parisit në rastet kur subjektet shqiptare kanë qenë palë në procedurat e arbitrazhit ndërkombëtar.

 1. Ekspertë: Flutura Kola (Tafaj); Dashamir Kore
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Sandër Simoni; Sokol Binaj / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20 – 21 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Valentina Kondili; Artan Hajdari / Sokol Ibi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 – 19 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës dhe 20 Qershor 2012, Ministria e Drejtësisë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Ervin Pupe; Vangjel Kosta
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 18 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Xavier Vermandele; Mihaly Ficsor; Mariana Semini
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 – 15 Qershor 2012, Hotel Mondial, Tiranë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: ZSHDA

 1. Ekspertë/Moderator: Kostaq Beluri; Amarildo Laçi / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 – 15 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Valbona Vata; Saida Dollani / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 – 14 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Altina Xhoxhaj; Ardiana Kalo
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 11 – 12 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Gurali Brahimllari; Olsian Çela
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 7 – 8 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Fehmi Abdiu; Lindita Sinanaj
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 – 6 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Ndërprerja dhe pezullimi i parashkrimit; pasojat juridike që rrjedhin nga parashkrimi i padisë; dallimi i parashkrimit të padisë nga prekluziviteti ose dekadenca e të drejtave. Praktika gjyqësore dhe problemet që kanë lindur nga interpretimi dhe zbatimi i ligjit për afatin e vënies në ekzekutim  të vendimeve gjyqësore.

 1. Ekspertë: Ardian Nuni; Dashamir Kore
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 4 – 5 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Henrik Ligori; Elira Kokona
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 31 Maj – 1 Qershor 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Torben E. Kristensen; Nina P. Bonde; Spartak Bozo / Arta Mandro
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 30 – 31 Maj 2012, Razëm, Shkodër.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Projekt i BE

 1. Ekspertë/Lehtësues: Naim Isufi; Luan Hasneziri / Irida Kacerja
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 – 30 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Giovanni Pasqua; Armand Gurakuqi; Elton Kërluku; Kastriot Gjoka; Gerd Hoxha
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 29 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: EURALIUS

 1. Ekspertë: Artan Hajdari; Ardian Nuni
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 28 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Vasil Bendo / Alma Kodraliu
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 28 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Niazi Seferi; Petrit Çomo
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 – 25 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Liliane Valko; Anne Marie Morice
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 – 24 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Ambasada Franceze

 1. Ekspertë/Lehtësues: Altina Xhoxhaj; Vasilika Hysi; Jean-Louis Jacquinet / Enerjeta Shehaj
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Ambasada Franceze

Risku i sipërmarrjes dhe format e tij. Kalimi i pronësisë për sipërmarrjet në ndërtimin e sendeve të paluajtshme. Praktika gjyqësore lidhur me përmbushjen e detyrimeve nga kontrata e sipërmarrjes.

 1. Ekspertë:  Markelian Koca; Mariana Semini
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 – 18 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Otto Mallman; Xhezair Zaganjori / Arta Mandro
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 – 15 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: IRZ

 1. Ekspertë: Emmanuelle Spiteri-Doffe
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 – 15 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Ambasada Franceze/ Shkolla Franceze e Magjisrtaturës

Rëndësia e përcaktimit të momentit të marrjes së provës me anë të letërporosisë. Rastet dhe kushtet që determinojë marrjen e këtij vendimi nga ana e gjykatës, afatet dhe mënyra e plotësimit e letërporosisë. Problemet teorike dhe praktike të dala nga praktika gjyqësore në të drejtën ndërkombëtare private në lidhje me letërporositë.

 1. Ekspertë: Marsida Xhaferllari; Margarita Buhali
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 14 – 15 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Jurisprudenca e Gjykatës së Lartë. Nocioni i urdhrit të arrestit ndërkombëtar dhe perspektiva e zbatimit të tij në të drejtën tonë të brendshme. Marrëdhëniet juridiksionale me autoritetet e huaja ne fushen penale.

 1. Ekspertë: Artan Hoxha; Klodian Kurushi 
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 7 - 8 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Ervin Metalla; Shamet Shabani
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 – 3 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Albana Shtylla; Margarita Buhali
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Halim Islami; Niko Rapi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 26 – 27 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Elda Vrioni; Vjollca Meçaj / Arta Mandro
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 24 – 25 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Hanns Seidel

 1. Ekspertë: Ened Nakuçi; Kostaq Beluri
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Elira Kokona; Arta Mandro / Brunilda Kasmi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 19 – 20 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Hanns Seidel

 1. Ekspertë: Arben Kraja; Saida Dollani
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 – 18 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Albert Meça; Gentian Osmani
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 16 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Ida Ahmetlli; Edmond Koloshi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 16 – 18 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: KiE

Praktika e GJEDNj lidhur me mosekzekutimin e detyrimeve të shtetit ndaj individëve. Detyrimet që burojnë prej vendimeve gjyqësore. Aktet e dhënies së kredisë bankare si Titull Ekzekutiv dhe nocioni i Urdhërit të Ekzekutimit i lidhur me te – problematika ligjore e ndeshur gjatë praktikës gjyqësore të lëshimit dhe kundërshtimit të Urdhërit të Ekzekutimit.

 1. Ekspertë: Dashamir Kore; Neritan Kallfa (d. I); Alaudin Malaj (d. II)
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 12 – 13 Prill dhe 21 – 22 Maj 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shoqata Shqiptare e Bankave

 1. Ekspertë: Ened Nakuçi; Amarildo Laçi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 10 – 11 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Walter Selter; Hans-Dieter Hilken Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 9 – 10 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: IRZ

 1. Ekspertë: Vitore Tusha; Dritan Caka
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 – 6 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Arta Mandro; Aurela Anastasi / Artur Malaj
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 – 6 Prill 2012, Hotel New York, Vlorë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Hanns Sidel

 1. Ekspertë: Dhurata Haveri; Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 4 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Jurisprudenca e Gjykatës së Lartë. Nocioni i urdhrit të arrestit ndërkombëtar dhe perspektiva e zbatimit të tij në të drejtën tonë të brendshme. Marrëdhëniet juridiksionale me autoritetet e huaja ne fushen penale.

 1. Ekspertë/Moderator : Artan Hoxha; Klodian Kurushi / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 2 – 3 Prill 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

Korrupsioni aktiv dhe pasiv, në këndvështrimin e Konventave ndërkombëtare dhe të praktikës sonë gjyqësore. Veprat penale kunder korrupsionit.

 1. Ekspertë/Moderator: Walter Selter; Norbert Weise; Ervin Metalla / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 – 16 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: IRZ

 1. Ekspertë: Admir Thanza; Elda Vrioni
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 – 16 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Dr. Maria Keller
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit:  13 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Fondacioni “Terre des Hommes”

 1. Ekspertë: Paolisa  Nebbia; Vittoria Tesei
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 12 – 13 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Projekti i Binjakëzimit me Autoritetin e Konkurrencës dhe Sektorin e Ndihmës Shtetërore/BE

 1. Ekspertë: Otto Mallmann; Eralda Met’hasani
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 8 – 9 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: IRZ

 1. Ekspertë: Sokol Sadushi; Arta Vorpsi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 5 – 6 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Henrik Ligori; Elira Kokona
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1 – 2 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderatore: Walter Selter Helmut Ismar; Arta Mandro / Admir Belishta
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 1 – 2 Mars 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: IRZ

 1. Ekspertë/Moderatore: John Phillips; Gordon Ashton; Debora O’Regan / Arta Mandro
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 27, 28 dhe 29      Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Slynn Foundation

 1. Ekspertë/Moderatore: Iva Zajmi / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 – 24 Shkurt 2012, Shkodër; 4 - 5 Prill 2012, Hotel New York, Vlorë.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: IOM

 1. Ekspertë/Lehtësues: Olsian Çela; Henrik Lirgori
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 23 – 24 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Lehtësues: Pedro Barcelo; Maria del Carmen Rodriguez-Medel; Julien Lhuillier; Gianluigi Pratola / Albana Boksi (d.I); Arta Mandro (d.II)
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 22 – 23 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: EURALIUS

Mënyra dhe kriteret e shpërblimit të dëmit. Praktika gjyqësore dhe unifikuese lidhur me këto çështje.

 1. Ekspertë/Lehtësues: Thimjo Kondi; Ardian Nuni / Rezarta Mataj
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 20 – 21 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Altina Xhoxhaj; Florina Nuni
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 17 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: Artan Hoxha; Klodian Kurushi / Albana Boksi
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 15 – 16 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Ambasada Franceze

 1. Ekspertë: Arben Kraja; Dritan Rreshka
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 13 – 14 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë: Valentina Kondili; Admir Thanza
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 9 – 10 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës

 1. Ekspertë/Moderator: David Vaughan; Marie Demetriou; Sir.Konrad Schieman / Klodian Rado
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 6 – 7 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Slynn Foundation

 1. Ekspertë: Ilir Panda; Dhimitër Lara
 2. Data dhe Vendi i aktivitetit: 3 Shkurt 2012, Shkolla e Magjistraturës.
 3. Orari i fillimit: 09:00
 4. Mbështetja financiare: Shkolla e Magjistraturës